Uus meedia...?

Uue meedia mõju


 Uue meedia mõjusid oleme saanud õppida juba pikalt ning neid on nii positiivseid kui ka negatiivseid. Kahjuks käivad need kaasas iga uue arenguga, kuid mis on need suurimad erinevused.

 Uus meedia on kindlasti mõjutanud positiivselt info liikumist. Kui vana meediaga said uut infot ainult ühest kindlast kohast, siis uute meedia võimalustega on seda võimalik kätte saada pea igast sotsiaalkanalist. Antud võimalus on palju odavam uudisekanalitele. Internetis lehekülje pidamine on märksa lihtsam ja taskukohasem, kui telekanalites, ajalehes või raadios infot edastamine. Kui otse-eetris on väga raske teha parandusi, siis uues meedias on see palju lihtsam. Lisaks on postituste loomine kiirem ja võimalik koheselt. Enam ei pea ootama eetriaega, vaid saad kohe uue artikli avaldada. Selle tõttu on näiteks rohkem hakatud ka tegema podcaste ja otse-eetreid internetis.

 Iga arenguga on ka negatiivseid pooli. Ligipääs kohesele postitamisele toob kaasa ka ebaprofessionaalseid ja kallutatud uudiseid. Kuna iga ajakirjanik või sotsiaalmeedia postitaja saab oma mõtteid kohe rahvale edasi anda, siis võib tulla ette hetki, kus elatakse ennast välja ja pannakse üles mitte läbimõelduid postitusi. Lisaks sellele, et kõigil on postituse võimalus olemas, võib ka internetis liikuda palju valet infot. Hea näitena saab tuua pandeemia aja, kus paljud jäid uskuma tundmatu allikate poolt välja antud vandenõu teooriaid ja infot, mis ei vastanud tõele. Seda kõike on internet paksult täis ning just seda ei leidu traditsioonilistes meediakanalites. 

 Kui kõik oleks perfektne, poleks toimunud uue meedia arengut ning me jätkuvalt vaataks ainult televiisorit ja kuulaks raadiot, et midagi uut ja põnevat teada saada. Kogu see käik on maailma muutnud ühtlasemaks ja info vaheldus erinevate riikide vahel toimub praktiliselt koheselt. Seega uus meedia on meid rohkem edasi viinud kui vana ning me peame olema need, kes muudavad selle veelgi paremaks.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Andmeturveː tehnoloogia, koolitus ja reeglid

Võrkude rikkusː vabast tarkvarast vaba kultuurini

IT juhtimine ja riskihaldus